събота, 6 април 2013 г.

АРТ ХАЗАРТ




       Групата е създадена през 1992 г. от Димитър Милков, който заедно с Васил Войников – бас и Добрин Перов - барабани , пресъединяват Петър Маринов – клавир и Краси – вокал. В този състав започват първите репетиции на групата.

от ляво на дясно: Добрин Перов, Димитър Милков, Васил Войников, Петър Маринов и Краси (седналият най-отпред)


       Малко преди първият концерт на групата на мястото на Добри идва Росен Паскулов - „Смит”. И това са първите промени в състава на АРТ ХАЗАРТ. Димитър Милков – Китара, Васил Войников – бас, Петър Маринов – клавир, Росен Паскулов – ударни и Краси – вокал. В този състав групата изнася първият си концерт пред музикалният магазин във Видин:

 Димитър Милков (в ляво) и Краси (в дясно)

 Димитър Милков


         След известно време Краси напуска групата и те остават квартет. Димитър Милков става соло-вокалист, защото във Видин не могат да попаднат на подходящ такъв.

 АРТ ХАЗАРТ през '93
от ляво на дясно: Росен Паскулов, Петър Маринов, Димитър Милков и Васил Войников





През ’94 Васил Войников заминава за Италия . На негово място врменно идва Пламен Коцев.

Пламен Коцев (долу в ляво), Петър Маринов (горе в ляво), Димитър Милков (горе в дясно) и Росен Паскулов (долу в дясно)

В този състав: Димитър Милков – вокал и китара, Пламен Коцев – бас, Петър Маринов – клавир и беквокали, Росен Паскулов – ударни и Даниела Начева – бек вокали, през ’94 в студио Субдибула в София, АРТ ХАЗАРТ записват демото „Приказка”. 

В средата на годината Васил Войников се връща в България и отново хваща бас китарата в АРТ ХАЗАРТ. През август същата година групата участва на РОК ГИТАРИАДАТА в град Зайчар в бившата ЮГОСЛАВИЯ. Това е най-големият фестивал за млади рок-групи от цяла Югославия . На фестивала участие вземат само две български групи – Пиромания от София и Арт Хазарт от Видин. По националната Югославска телевизия излъчват едно от изпълненията на АРТ ХАЗАРТ.

 АРТ ХАЗАРТ на сцената на фестивала РОК ГИТАРИАДА в гр. Зайчар
през август '94

Димитър Милков (в ляво) и Васил Войников (в дясно) на фестивала
в гр. Зайчар


       През 1995 година влизат в студио „Сити” за да запишат нов материал, правят планове и за албум. Същата година участват на фестивала в Несебър, където печелят първо място за най-добра група на фестивала. Жури на фестивала е Любомир Малковски /ЕРА/, Ивайло Крайчовски /ФСБ/  и Розмари Стателова. На същият фест Добрин Перов (бившият барабанист на групата) взема награда за най-добър барабанист на фестивала, там той свири с друга видинска група КАТАГРА. Така че като цяло от този фестивал си проличава силната видинска школа по това време.

 снимка на групата от фестивала в несебър през 1995 г.


През 1996 г. групата участва на русенският рок фестивал за авторска музика – „Ново Поколение”:





Групата отново грабва приза за най-добра група на фестивала:




     На следващата година Васил Войников отново заминава за Италия. Тогава Димитър Милков и Петър Маринов събират нова група в състав:

Димитър Милков – китара
Петър Маринов – клавир
Венера – вокал
Горан Миланов – бас
Чавдар Барсанов – ударни

Продължават да свирят под същото име но само кавъри. По късно след напускането на Венера правят и няколко авторски песни, но на английски. В края на 1998 година Димитър Милков се премества да живее в София и това е краят на АРТ ХАЗАРТ.


АРТ ХАЗАРТ - Полюси:



Арт Хазарт - Приказака (записана пре '94)



1 коментар:

  1. През 1994 г. /пролетта/ вече са ми изпратили няколко парчета за преглед, представяне и участие в Блек Топа. По това време - в Дарик.
    Парчетата са: Хлебарка, Рулетка, Море от въпроси и Гробница на вечността.
    /Може да са записвани и няколко месеца по-рано, архивирал съм ги в касета с предложения за Блек топа, късета от ХІ.93 до ІV.94/
    В касета с архив от 1997 - също с парчета от Черната роккласация /до м.септ.в Дарик, от окт.завърнала се тогава в Хоризонт/ - тяхното е "Голямата игра", студийно, най-вероятно от Сити.
    Емил Братанов

    ОтговорИзтриване